Voor vragen of advies, neem direct contact met ons op

Expertise

Al meer dan 13 jaar expert op het gebied van …

Legal

Wij zijn een boetiek advocatenkantoor, met onze basis is in Amsterdam. Ons team van ervaren advocaten staat ondernemingen, investeerders en ondernemers bij. Wij combineren onze expertises met een vasthoudende aanpak, en onze boetiek set-up (‘lean and mean’) kenmerkt ons kantoor en haar persoonlijke karakter. Het helpt ons allemaal om onze cliënten zo goed mogelijk te adviseren.

Wij hebben een ruime internationale ervaring: meer dan de helft van onze opdrachtgevers zijn buitenlandse ondernemingen of Nederlandse dochterondernemingen van buitenlandse bedrijven. Onze advocaten hebben dagelijks contact met bestuurders en advocaten buiten Nederland.

Meer informatie over Legal

Onze expert:

Maarten van Buuren

Maarten is (proces)advocaat sedert 1995. Hij is een ervaren advocaat ondernemingsrecht, een creatieve denker en adviseur. Hij sloot zich in 2013 aan bij WLP-Law, adviseert en procedeert, heeft een brede expertise op het gebied van commerciële contracten en het ondernemingsrecht. Maarten is sinds 2022 commissaris (niet-uitvoerend bestuurder) bij Portwise (Rijswijk /Den Haag).

Lees meer over Maarten van Buuren

Tax

Tegenwoordig verandert fiscale wet- en regelgeving sneller dan u zich kunt voorstellen. Er worden steeds meer maatregelen genomen om belastingontwijking tegen te gaan en de fiscale transparantie te vergroten.

De uitdaging voor uw onderneming is deze ontwikkelingen bij te houden, en de impact die zij kunnen hebben op uw onderneming goed te verwerken. Wat uw belastingvraagstuk ook is, onze belastingadviespraktijk biedt u pragmatische, op maat gemaakte en hands-on adviezen en geven u tegelijkertijd de gewenste mate van zekerheid over uw fiscale positie en uw behoefte aan transparantie.

Meer informatie over Tax

Onze expert:

Richard Smeding

Richard is co-founder van WLP-Law en is sinds 1994 werkzaam als fiscalist. Eerst bij een groot accountantskantoor waarvoor hij ook een aantal jaren in London heeft gewerkt en vervolgens bij een Amerikaans advocatenkantoor waar hij in 2005 partner is geworden. Richard is een praktische en betrokken adviseur, die graag in de breedte meedenkt met cliënten en daarbij zijn uitgebreide ervaring en netwerk gebruikt.

Lees meer over Richard Smeding

Compliance

Het WLP-Law Compliance Team is gespecialiseerd in Compliance Services en kan u op elk niveau bijstaan.

Compliance is een belangrijk onderdeel van het moderne ondernemerschap, mede vanwege het fors toegenomen aantal wettelijke eisen en vereisten, evenals ook de publieke aandacht voor de integriteit van bedrijven in het algemeen. Een goede Compliance, en toezicht op de naleving, kan veel materiële schade en reputatieschade van elk bedrijf voorkomen. Dit geldt voor kleine familiebedrijven alsmede voor multinationals.

Meer informatie over Compliance

Onze expert:

Yorick van Benten

Yorick is als advocaat werkzaam bij WLP-Law en een ondernemingsrechtadvocaat in hart en nieren. Hij adviseert en onderhandelt over (internationale) fusies en overnames,
aandeelhoudersovereenkomsten, en structuren van rechtspersonen.

Lees meer over Yorick van Benten

Notary

Ons notariële team werkt nauw samen met de advocaten en fiscalisten van ons kantoor en is in velerlei opzichten daar complementair aan aangezien veel juridische diensten door de Nederlandse wetgeving zijn voorbehouden aan een notaris. Voorbeelden hiervan zijn het oprichten van rechtspersonen, het leveren van vastgoed, het leveren en uitgeven van aandelen, en het effectueren van juridische fusies en juridische splitsingen.

Het notariële team adviseert onze internationale en nationale cliënten eveneens op het gebied van herstructureringen, reorganisaties, fusies en overnames, corporate governance, joint ventures, banking & finance, kapitaalmarkttransacties, venture capital en private equity transacties, als ook (commerciële) vastgoed transacties.

Meer informatie over Notary

Onze expert:

Paul Westhoff

Paul adviseert (inter)nationale cliënten over bedrijfsstructuren en reorganisaties, kapitaalmarkttransacties, (inter)nationale fusies en overnames, herstructureringen, venture capital transacties, joint ventures en bank & financiële transacties. Daarnaast verleent Paul algemene vennootschapsrechtelijke diensten, zoals de oprichting van besloten en naamloze vennootschappen, overdracht en uitgifte van aandelen op naam. Voorts verleent Paul diensten met betrekking tot vastgoed transacties. Paul geeft ook adviezen over Nederlands recht. Paul is tevens bestuurslid (geweest) van non-profit organisaties.

Lees meer over Paul Westhoff

Onze partners

werken actief mee in de dossiers

Als boetiekkantoor is iedereen betrokken, zo ook de partners. Zij maken een cruciaal onderdeel uit van het team en geven richting binnen de verschillende zaken en projecten die wij als kantoor behandelen.